Особливості проведення лікувального масажу за вродженої клишоногості - Михайлова, Н.; Mykhailova, N. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2010)
У статті наведено дані про застосування лікувального масажу за вродженої клишоногості. Доведено позитивний вплив лікувального масажу, відзначаємо збільшення рухливості в гомілково-ступневому суглобі, зникнення приведення переднього відділу стопи під час ходьби, покращення виконання стрибків у висоту та в довжину з місця. The data on the usage of congenital clubfoot massage therapy are presented in the article. The investigation proved the positive effect of massage therapy: the increase of an ankle joint mobility is observed, a forefoot adduction while walking disappeared, a high jump and standing long-jump improved.
The Peculiarities of Congenital Clubfoot Massage Therapy
Keywords: вроджена клишоногість; лікувальний масаж; фізична реабілітація; congenital clubfeet; massage therapy; physical rehabilitation