СХІДНОПОДІЛЬСЬКО-ЗАХІДНОПОЛІСЬКІ ЛЕКСИЧНІ ПАРАЛЕЛІ (НА ПРИКЛАДІ РИБАЛЬСЬКОЇ ЛЕКСИКИ) - Тищенко, Тетяна; Tychshenko, T. (Cхідноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2010)
У статті на матеріалі власних польових записів, виконаних у східноподільських говірках, та реєстру Словника західнополіських говірок здійснено спробу зіставного аналізу лексики рибальства, виявлено спільні та відмінні елементи у складі говірок порівнюваних ареалів. The article deals with the original field descriptions of the dialects of Eastern Podillya,using the materials of Western Pollisya dialect vocabulary records.The comparative analysis of the names of fishing implements is made.The author describes common and different elements in the dialects of the teitories.
Keywords: Поділля; Західне Полісся; діалект; ареал; Podillya; Western Pollisya; dialect; territories