Особливості менеджменту кольорових організацій - Буняк, Надія Михайлівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Розглянуто особливості менеджменту червоних, жовтих, помаранчевих, зелених та бірюзових організацій. Визначено, що сучасна зміна світосприйняття людей, їхньої системи цінностей обумовлює необхідність створення бірюзових організацій, ефективність функціонування яких безпосередньо залежить від системи управління їхніми людськими ресурсами. Заразом впровадження в практику діяльності принципів «бірюзового менеджменту» сприятиме активній участі персоналу у процесі прийняття управлінських рішень, створенню гнучких бізнес-процесів, самореалізації працівників та отриманню ними задоволенню від роботи.
Keywords: менеджмент; організація; червоні організації; жовті організації; помаранчеві організації; зелені організації; бірюзові організації