Досягнення і проблеми сучасної біології - Сухомлін, Катерина Борисівна; Зінченко, Олександр Павлович; Зінченко, Марія Олександрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Видання вміщує методичні вказівки до виконання 12 практичних робіт із курсу «Досягнення і проблеми сучасної біології», передбачених навчальним планом ОКР «магістр» спеціальності 014 Середня освіта (Біологія та здоров'я людини). У роботах висвітлюються головні проблеми і тенденції розвитку сучасної біології, а також аналіз прикладних аспектів застосування досягнень сучасної біології в сільському господарстві, медицині та біотехнології. Розглядаються соціальні й етичні проблеми в біології та медицині. Висвітлюються також теоретичні основи методики, технології та організації науково-дослідницької діяльності учнів, тобто теоретичного та практичного підґрунтя для ефективного проведення основ наукових досліджень у школі. До кожної практичної роботи наведені тема, мета, питання для контролю знань, хід виконання роботи, список літератури.
Keywords: проблеми сучасної біології; тенденції розвитку сучасної біології; соціальні й етичні проблеми в біології та медицині; 573+378(072)