"Празька школа" в контексті української діаспори (період міжвоєння) - Левчук, Тереза; Levchuk, Tereza (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
Простежуються взаємовпливи в межах „празької школи” української поезії та контакти „пражан” з іншими представниками діаспори 1920–1930-х років, порушено проблему збереження національної самоідентичності в умовах еміграції. In the article interplays in the boundaries of the „Prague school” of Ukrainian poetry and the contacts of the „prauges” with another representatives of diasporas in 1920-30 are retraced, the problem of the preservation of national identity in emigration conditions.
„Prague School” in the Context of Ukrainian Diasporas (the Period Between Wars)
Keywords: літературний процес; literary process; угруповання; crew; еміграція; emigration; традиції; tradition; контакти; contacts