Науково-дослідна діяльність як інноваційна технологія професійної підготовки педагога - Мельник, Ірина Миколаївна (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2019)
Відомо, що наука – це форма відображення дійсності. Як у кожної форми в неї є зміст. Спробуємо визначити цей зміст стосовно освітнього процесу. Якщо педагог (викладач) ставить перед собою мету – навчити студента методам, принципам, формам і способам наукового дослідження, основам професійних знань і наукового пізнання, дати можливість самореалізуватися через вирішення завдань наукового характеру в його науковій темі – то така діяльність є науково-дослідницькою. При цьому в підсумку отримується науково-дослідна робота з безумовною науковою цінністю. Зазначимо, що шлях спільного на правах партнерства, пошуку педагога –наукового керівника й студента проходили за кількома моделями.
Keywords: науково-дослідна робота; інноваційна діяльність педагога; педагогічний процес; творчість педагога