Особливості дієтотерапії при цукровому діабеті - Гонтар, Вікторія Валеріївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Одним з першочергових методів лікування цукрового діабету є дієтотерапія, яка водночас сприяє профілактиці серцевосудинних ускладнень, тим самим зменшуючи динаміку інвалідності та смертності осіб, хворих на ЦД, і покращуючи їхню життєдіяльність. При цьому здоровий, багатий на поживні речовини раціон, що переважно включає фрукти, овочі та цільнозернові продукти знизить ризик ускладнень цукрового діабету та покращить фізичне та ментальне здоров’я у цілому.
Keywords: дієтотерапія; серцево-судинні захворювання