Інноваційні технології в туризмі : методичні рекомендації до виконання самостійної роботи для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності J3 Туризм і рекреація освітньо-професійної програми Туризм - Лисюк, Тетяна Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Методичні рекомендації до виконання самостійної роботи спрямовані на формування у здобувачів вищої освіти аналітичного, дослідницького, практичного та креативного підходів до вивчення інновацій у сфері туризму та рекреації. Завдання розроблено з урахуванням актуальних тенденцій галузі та спрямовані на розвиток ключових компетентностей майбутніх фахівців. Теоретичні завдання: передбачають опрацювання основних теоретичних аспектів інноваційної діяльності в туризмі та рекреації, аналіз наукових концепцій, законодавчих актів і стратегій розвитку галузі. Дослідницькі завдання: спрямовані на проведення самостійних досліджень, аналіз сучасних трендів, оцінку ефективності впровадження інновацій у туристичних підприємствах та регіональних ринках. Практичні завдання: орієнтовані на розробку та впровадження інноваційних рішень, аналіз кейсів, складання стратегічних планів розвитку та оцінку потенційних ризиків. Креативні завдання: вміщують елементи творчого підходу до розробки інноваційних туристичних продуктів, маркетингових стратегій, брендування регіонів та створення концепцій сталого розвитку. Завдання на розвиток критичного мислення: включають аналіз дискусійних питань, оцінку сильних і слабких сторін інноваційних ініціатив, порівняння міжнародного досвіду та формування власних висновків щодо перспектив розвитку галузі. Запропоновані методичні рекомендації сприятимуть глибшому розумінню сучасних викликів у сфері туризму, допоможуть сформувати практичні навички та сприятимуть професійному розвитку здобувачів освіти.
Keywords: туризм; інноваційні технології; інноваційні технології в туризмі; 338.48:330.341(072)