Сімейне консультування та терапія - Мушкевич, Мирослава Іванівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Курс «Сімейне консультування та терапія» є вибірковою дисципліною циклу навчальних дисциплін професійної та практичної підготовки фахівців-психологів. Метою викладання навчальної дисципліни «Сімейне консультування та терапія» є ознайомлення студентів з широким колом теоретико-методологічних питань сімейного консультування та терапії, формування системи наукових знань в галузі теорії і практики напрямків сімейного консультування та терапії, оволодіння категоріальним апаратом психології консультування на базі ґрунтовного знайомства з основною психологічною літературою, формування вмінь та навиків проведення консультативного процесу.
Keywords: сімейна психотерапія; психотерапевтичний вплив; психологічне консультування; сімейні конфлікти; кризова ситуація; шлюбні стосунки