ЛЮДСЬКИЙ КАПІТАЛ ПІСЛЯ ВІЙНИ: РОЛЬ ПСИХОЛОГІЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ У ЕКОНОМІЧНОМУ ВІДНОВЛЕННІ РЕГІОНІВ - Антонюк, Дмитро; Жуков, Віталій (ФОП Косенко А. О., 2025)
Війна руйнівним чином впливає не лише на інфраструктуру та бізнес, але й на людський капітал країни. Повномасштабна війна спричиняє глибокі психологічні травми в суспільстві, адже будь-яке потрясіння негативно впливає на психічне здоров’я людей. Психологічний стан населення – критичний фактор, від якого залежить соціально-економічне становище країни, здатність відновлювати зруйновані регіони, оскільки саме психологічне благополуччя є невід’ємною складовою людського капіталу.
Keywords: людський капітал; економічне відновлення регіонів; повоєнне відновлення; 364-783.6:159.9:330.3(477)