Динаміка показників загальної фізичної підготовленості юних футболістів на етапі базової підготовки - Собко, Сергій; Sobko, Sergiy; Воропай, Сергій; Voropay, Sergiy; Собко, Наталія; Sobko, Nataliya; Гавришко, Сергій; Havryshko, Sergiy (Східноєвропейський національний університеті імені Лесі Українки, 2015)
Необхідність урахування сенситивних періодів у навчанні й тренуванні юних футболістів зумовлює проведення безперервного контролю над станом їхніх кондиційних рухових якостей. Завданнями передбачено визначити загальнокомандний рівень фізичної підготовленості юних футболістів за показниками тестування; зробити їх груповий аналіз, прослідкувати динаміку зрушень у річному циклі тренувань. Розроблена 10-бальна шкала, за якою визначено загальнокомандний рівень фізичної підготовленості юних футболістів. Проаналізовано групові показники в абсолютному й відсотковому значеннях, динаміку їх зрушень. Розмаїття в динаміці коливань індивідуальних показників знайшло своє відображення в загальнокомандних результатах. The necessity of taking into account of sensitive periods in education and training of young football players preconditions conducting of continuous control on condition of their conditioned motor qualities. The objectives predetermined: defining of general team level of physical preparedness of young football players according to the indices of testing; conducting of their group analysis and following the dynamics of changes in the yearly cycle of trainings. It was defined a 10-point scale according to which it was defined general team level of physical preparedness of young football players. It was analyzed group indices in absolute and percentage meaning, their dynamics of changes. Diversity in the dynamics of fluctuation of individual indices had it reflection in general team results.
The Dynamics of Indices of the General Physical Preparedness of Young Football Players Oat the Stage of Basic Preparation
Keywords: юні футболісти; фізична підготовленість; показники; рівні; young football players; physical preparedness; indices; levels