Використання ультразвуку в аналізі і технології хлориду натрію фармакопейної чистоти - Бакланов, Олескандр; Каліненко, Ольга; Юрченко, Олег; Бєлова, Олена (СНУ, 2013)
Показано можливість отримання хлориду натрію фармакопейної чистоти по ФС 42-2572-88 через відбір частини продукту з вакуумно-випарного апарату при виробництві кухонної солі сорту «Екстра». Ультразвук було використано на стадії автоматичного аналізу вихідного розсолу (метод сонолюмінісцентної спектро-скопії) і для зменшення сокристалізації сульфатів з хлоридом натрію.
Keywords: ультразвук; хлорид натрію фармакопейної чистоти; сонолюмінісцентна спектроскопія