Історико-культурна спадщина Затурцівської ОТГ Волинської області - Єрко, Ірина Володимирівна; Мельник, Надія Вікторівна; Качаровський, Роман Євгенович; Павлушенко, Олена Григорівна (Полтавський університет економіки і торгівлі, 2020)
Децентралізаційні процеси в державному управлінні дозво-лили розширити управлінські можливості об’єднаних терито-ріальних громад (ОТГ). Унаслідок цього місцеві органи влади отримали можливість самостійно господарювати у громаді, а за разом фінансовий ресурс, який слід віднайти. Одним із шляхів наповнення бюджету є розвиток ресурсної бази своєї ОТГ, зокрема історико-культурної, що дозволить, здійснюючи певнізаходи, залучити її об’єкти до галузі туризму та рекреації, поглибити освітній процес, посилити виховання молоді, відро-дити історичну минувшину.
Keywords: Затурцівська ОТГ; туризм; Волинська область; історико-культурна спадщина; культурно-пізнавальний туризм; пам'ятки історії; пам’ятки архітектури