Технологія змішаного навчання в закладах базової середньої освіти: форми і методи - Якимчук, Катерина Іванівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Змішане навчання, також відоме як «блендед лернінг» або «blended learning», є педагогічною стратегією, яка поєднує в собі елементи традиційного навчання в аудиторії з використанням сучасних технологій та онлайн-ресурсів. Ця методика надає студентам більше гнучкості та можливостей для самостійного навчання. Дослідження було спрямоване на виявлення найбільш ефективних форм та методів змішаного навчання, які сприяють досягненню навчальних цілей та розвитку компетентностей учнів. Для досягнення цієї мети проаналізовано наукові джерела та практичні дослідження щодо технологій змішаного навчання в середній школі. Проведено обширний аналіз літературних джерел і досліджень, для отримання повної картини про існуючі підходи до змішаного навчання та їх ефективність. У запропонованому дослідженні ЗН розглядають як процес, під час якого учні набувають знань, умінь і навичок, супроводжуючи цей процес раціональним поєднанням традиційних та електронних технологій. Він передбачає цілеспрямоване планування і перебудовування вчителем на основі інноваційних підходів.
Keywords: змішане навчання; критичне мислення; творчі навички; інформаційні технології в навчанні; технологія 3-H