Використання наочних методів навчання на уроках інформатики в початкових класах - Остапйовська, Ірина Ігорівна; Побережний, Петро Русланович (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
У статті актуалізовано поняття методу і його складових, можливі класифікації; проаналізовано наочні методи навчання. Досліджено особливості наочних методів навчання, увагу зосереджено на можливостях використання методів ілюстрації, демонстрації, спостереження та відеометоду для навчання інформатики учнів початкових класів, наведено приклади. Сформульовано окремі методичні поради стосовно використання наочності для навчання інформатики учнів початкових класів. Досліджено можливості інформаційно-комунікаційних технологій для використання методів наочності та створення засобів наочності. Також у статті сформовано перспективу подальших досліджень даної проблеми. Матеріали статті можуть бути використані для застосування наочних методів навчання на уроках інформатики у початкових класах.
Keywords: наочні методи навчання; молодші класи; початкова школа; інформатика; наочні методи навчання інформатики; навчання інформатики учнів початкових класів