Валеологічні аспекти нормативно-правових документів щодо здоров’язберігальної діяльності серед різних верств населення - Остафійчук, Ярослав; Презлята, Ганна; Мицкан, Богдан; Ostafiychuk, Yaroslav; Prezlyata, Anna; Mytskan, Bohdan (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2015)
Проблема стану здоров’я населення України стосується не лише медицини, а й усієї держави, тому особливо актуальним нині є ставлення країни до здоров’я нації через державотворчі заходи. Мета та завдання нашого дослідження полягає у визначенні та теоретичному обґрунтуванні основних концептуальних положень нормативно-правових документів щодо реалізації валеологічної складової частини здоров’язберігальної роботи серед різних верств населення.Методи дослідження – теоретичний аналіз та узагальнення даних науково-методичної літератури, вимог нормативно-правових документів щодо потреби валеологічної освіти. Проаналізовані нормативні акти в цілому вважаємо такими, що дають право на широку просвітницько-валеологічну діяльність серед різних верств населення, зорієнтовану на оздоровлення особистості через утвердження пріоритетів здорового способу життя. The problem of health condition of populationof Ukraine concerns not only medicine, but also the entire state, so especially topical for today is the attitude of a state to nation’s health through state-creative measures. Purpose and task of our study lies in defining and theoretical grounding of the main conceptual conditions of legal documents concerning realization of valeological component of health-saving work among different population groups. Methods of the study: theoretical analysis and generalization of data of scientificmethodological literature, demands of legal documents concerning valeological education. The analyzed normative acts provide wide educational and valeological activity among different population groups that is oriented at health improvement of a personality through consolidation of priorities of healthy lifestyle.
Valeological Aspects of Legal Documents in the Context of Health-saving Activity Among Different Population Groups
Keywords: нормативно-правові документи; валеологічні аспекти; здоров’язберігальний підхід; legal documents; valeological aspects; health-saving aspect