Західнополіські прислівники зі значеннями вихідного пункту руху та часової лімітативності - Громик, Юрій Васильович (Житомирський державний університет ім. І. Франка., 2005)
Проаналізовано деривати трьох структурних класів, які в західнополіських і суміжних говірках реалізують семантику вихідного пункту руху та часової лімітативності, а саме: прислівники з основами -куд-, -туд-, -с'уд-; утворення з основами -к’іл'-, -т'іл', -с'іл' або їх варіанти на -кул'-, -тул'-, -с'ул'-; прислівники, що містять залишки колишніх нечленних займенників *къ, *тъ, *сь у поєднанні з одним чи двома прийменниками.
Keywords: західнополіський говір; прислівник; ареал; дериват