Відповідальність як професійно-важлива якість майбутнього педагога - Мудрик, Алла Богданівна; Хамула, Мар’яна; Mudryk, Alla B.; Khamula, Mariana (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Розвиток педагогіки в нашій країні з усією очевидністю показав необхідність у підвищенні уваги до формування професійно-важливих якостей педагогічного працівника. Однією з основних серед них є відповідальність, оскільки рівень її розвитку відображає реальне ставлення особистості до тих об'єктів, заради яких розгортається її діяльність. Відтак, у контексті високих вимог до розвитку та підготовки її фахівців, проблема формування відповідальності у майбутніх педагогічних працівників набуває особливої актуальності