Формування стресостійкості підлітків в Центрі для дітей та сімей Волинського обласного благодійного фонду «Карітас-Волинь» - Скриннікова, Вікторія Петрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Магістерська робота складається зі вступу, двох розділів, висновків до розділів та загальних висновків. У вступі висвітлено актуальність дослідження проблеми формування стресостійкості підлітків; визначено мету, завдання, об’єкт та предмет дослідження; окреслено методологію та практичне значення дослідження, а також зазначено дані про апробацію теми кваліфікаційної роботи. У першому розділі кваліфікаційної роботи розкрито теоретичні засади формування стресостійкості підлітків, зокрема окреслено основні дефініції цього явища у соціологічній та психологічних науках; охарактеризовано психологічні та соціальні риси дітей підліткового віку; проаналізовано основні прояви стресостійкості у дітей підліткового віку. У другому розділі здійснено практичне дослідження особливостей формування стресостійкості підлітків на базі Центру для дітей та сімей Волинського обласного благодійного фонду “Карітас Волинь”. У межах практичного дослідження проведено діагностику фактичного рівня стресостійкості підлітків, окреслено структуру та концепцію корекційної програми, а також висвітлено процес аналізу її ефективності.
Keywords: стресостійкість; стрес; підлітки; соціальна адаптація; психологічне здоров’я