Методика викладання психології - Бабій, Микола Федорович (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Представлено зміст основних функцій викладача: навчальну, наукову та виховну та механізми, закономірності побудови навчальних занять, організації науково-дослідної роботи студентів у ВНЗ. Мета і завдання навчальної дисципліни: До кінця навчання студенти будуть компетентними у таких питаннях: - основні підходи до підготовки та проведення навчальних занять з психології у ВНЗ; - механізми і закономірності до планування науково-дослідної роботи студентів; - психологічні аспекти інтелектуального розвитку слухачів; - психологічні особливості організації виховної роботи студентів Результати навчання (Компетентності) Вміти: - організувати, підготувати та провести різні види навчальних занять з психології у навчальних закладах різного рівня акредитації; - активізувати механізми планування та проведення науково-дослідної роботи студентів; - реалізовувати на практиці нові, прогресивні методи формування професійних знань у слухачів; - організовувати просвітницьку діяльність серед слухачів ВНЗ. Знати: - Механізми підготовки та проведення навчальних занять різного типу; - Об’єктивно оцінювати результати навчальної діяльності; - Механізми пошуку наукової проблеми та шляхів її вирішення.
Keywords: види навчальних занять; науково-дослідна робота студентів; методи формування професійних знань