Психологія депривації - Гошовський, Ярослав Олександрович; Hoshovskyi, Yaroslav O. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Програма навчальної дисципліни “Психологія депривації” складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки магістра спеціальності 8.03010201 Психологія. Предметом вивчення навчальної дисципліни є психологічна специфіка впливу депривації на онто- і соціогенез особистості. Метою викладання навчальної дисципліни “Психологія депривації” є ознайомлення студентів з психологічною специфікою впливу депривації як розімкнутого різновидового феномена на онто- і соціогенез особистості. Основними завданнями вивчення дисципліни “Психологія депривації” є навчити студентів оволодіти базовими теоретичними поняттями психології депривації, методами емпіричного вивчення депривованих осіб та надання їм кваліфікованої професійної психологічної допомоги.
Keywords: депривація; ресоціалізація; освітні установи закритого типу