Органи та служби у справах дітей в Україні як суб´єкти публічного адміністрування - Хведчак, Леонід Павлович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У Вступі обґрунтовано актуальність теми дослідження, сформульовано її мету і завдання, об’єкт і предмет дослідження, методологічну базу, практичне значення отриманих результатів. У Розділі 1 «Теоретико-методологічні засади дослідження органів та служб у справах дітей» висвітлено стан вивчення проблеми в науковій літературі а також її теоретичні і практичні аспекти. У розділі 2 «Нормативно-правова база діяльності служб та установ у справах дітей» здійснено аналіз нормативно-правової бази, що регулює діяльність та координацію дій окремих державних інституцій в галузі захисту прав дітей. Розділ 3 розкриває проблемні моменти функціонування органів та служб у справах дітей в умовах реформування місцевого самоврядування та визначає шляхи оптимізації взаємодії центру та регіону задля забезпечення захисту прав дітей. У висновках підсумовано результати дослідження. Ключові слова: служби у справах дітей, установи, органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, притулок для дітей.
Keywords: служби у справах дітей; установи; органи виконавчої влади; органи місцевого самоврядування; притулок для дітей