Проблема взаємовпливу процесів нелінійної та релаксаційної оптики - Трохимчук, П. П.; Дмитрук, І. П.; Trokhimchuck, P. P.; Dmitruk, I. P. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Наведено результати аналізу проблеми взаємовпливу процесів нелінійної та релаксаційної оптики. Показано, що ці процеси пов’язані з різними типами релаксації поглинутого випромінювання: випромінювальною та безвипромінювальною. Наведено та проаналізовано класифікацію відповідних явищ, що ґрунтується на розкладі вектора Пойнтінга в ряд за степенями напруженості електричного та магнітного полів. Проаналізовано із цієї точки зору відповідні процеси та явища. ; Results of analysis of problem of interference of processes of Nolinear and Relaxed Optics are represented. Itas shown that these processes are caused by various mechanisms of the relaxation of first-order excitation: radiative or nonradiative relaxation properly. Classification of proper phenomena, which is based on expansion of Pointing vector to series by steps of intensities of electric and magnetic fields. Proper phenomena and processes are analyzed on the basis of this classification.
A problem of Interference of Processes of Nolinear and Relaxed Optics.
Keywords: нелінійна оптика; релаксаційна оптика; Nonlinear Optics; Relaxed Optics