Англійська мова. Підсумковий контроль у формі комп’ютерного тестування: навчально-методична розробка для студентів І курсу гуманітарних спеціальностей СНУ імені Лесі Українки - Воробйова, Тетяна В'ячеславівна; Гордієнко, Юлія Анатоліївна; Гусак, Людмила Євгенівна; Кондрук, Аліна Юріївна; Лобанова, С. І.; Мельник, Олена Миколаївна; Мельничук, О. В.; Передон, Наталія Олександрівна; Семенюк, Тетяна Петрівна; Смалько, Людмила Євгенівна; Сорокіна, Ліна Євгеніївна; Супрун, Майя Володимирівна; et al. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Запропонована навчально-методична розробка орієнтована на забезпечення студентів першого курсу гуманітарних спеціальностей (факультетів історії, політології та національної безпеки, культури і мистецтв, педагогічної освіти та соціальної роботи, філології та журналістики, юридичного факультету) матеріалом до складання заліку з дисципліни «Іноземна мова (за професійним спрямуванням)» у формі комп’ютерного тестування. Посібник спрямований допомогти студентам у повторенні вивченого лексичного та граматичного матеріалу та перевірити рівень їхньої загальної іншомовної комунікативної компетенції. Завдання складені з урахуванням обсягу матеріалу, вимог до знань і вмінь студентів І курсу гуманітарних спеціальностей (факультетів історії, політології та національної безпеки, культури і мистецтв, педагогічної освіти та соціальної роботи, філології та журналістики, юридичного факультету), передбачених відповідними програмами. Тести включають завдання, які розподілені на два рівні відповідно до ступеня їх складності. Змістове наповнення першого та другого рівнів складається з тестів, які відповідають таким граматичним темам: часові форми активного стану (the Present / Past / Future Simple / Continuous / Perfect Tenses), іменник (the Noun), ступені порівняння прикметників (the Degrees of Comparison of the Adjectives), види запитань (Yes/No-questions, Wh-questions, Alternative questions, Tag questions). До уваги студентів представлено тести двох типів: 1) завдання закритої форми із запропонованими відповідями, з котрих потрібно вибрати одну або декілька правильних відповідей, або встановити відповідність; 2) завдання відкритої форми. Навчально-методична розробка складається з передмови, комплексу тестових завдань та списку рекомендованої літератури.