Соціальний супровід військовослужбовців та членів їх сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах - Іщук, Наталія Володимирівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Мета дослідження: сформувати пропозиції щодо покращення соціального супроводу військовослужбовців та членів їх сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Об’єкт дослідження: соціальний супровід військовослужбовців та членів їх сімей. Предмет дослідження: алгоритм, процедури, зміст та особливості соціального супроводу військовослужбовців та членів їх сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. У роботі надано характеристику військовослужбовцям та членам їх сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, окреслено чинники їх потрапляння в такі обставини, потреби і проблеми, з якими стикаються військовослужбовці та члени їх сімей. Визначено сутність, зміст особливості організації соціального супроводу військовослужбовців та членів їх сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, специфіку та шляхи виявлення військовослужбовців та членів їх сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Проаналізовано досвід Центру соціальних служб Рожищенської міської ради щодо соціального супроводу військовослужбовців та членів їх сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Розроблено рекомендації щодо покращення їх соціального супроводу. Ключові слова: військовослужбовець, воєнний стан, особа з інвалідністю внаслідок війни, сім’я, складні життєві обставини, соціальний супровід.
Keywords: військовослужбовець; воєнний стан; особа з інвалідністю внаслідок війни; сім’я; складні життєві обставини; соціальний супровід