У.Самчук та І.Багряний у пошуках «великої літератури» (на матеріалі мемуаристики, епістолярії та критики) - Колошук, Надія Георгіївна; Koloshuk, Nadiia H. (Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна, 2006)
У статті йдеться про критичну й мемуарну спадщину У.Самчука та І.Багряного, де розкривається їхнє ставлення до «великої літератури», котра була проголошена МУРом (Мистецьким українським рухом) у якості програмової ідеї для емігрантської повоєнної української літератури. The article deals with the critical and memoirs inheritance of U.Samchuk and I.Bagryaniy in which their attitude to “great literature”, declared by the Ukrainian Artistic Movement (UAM) as the leading idea for the Ukrainian post-war emigrant literature, is discovered.
U.Samchuk and I.Bagryaniy in search of “great literature” (on the material of the memoirs, epistolary and critique).
Колошук Надія Георгіївна - професор, доктор філол. наук кафедри теорії літератури і зарубіжної літератури Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки
Keywords: тип творчості; реалізм; модернізм; традиціоналізм; авангардизм; "велика література"; МУР (Мистецький український рух); публіцистика; мемуари; полеміка; a type of a creative work; realism; modernism; traditionalism; avantgardism; “great literature”; the Ukrainian Artistic Movement (UAM); publicism; memoirs; polemic