Український гідролог-гідрохімік Валентин Хільчевський - Гребінь, Василь Васильович; Забокрицька, Мирослава Романівна; Hrebin, Vasyl V.; Zabokrytska, Myroslava R. (My University, 2019)
Книга висвітлює сторінки творчої біографії, наукової та педагогічної діяльності В.К. Хільчевського – українського гідролога-гідрохіміка, доктора географічних наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки України, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки, завідувача кафедри гідрології та гідроекології Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Охарактеризовано основні напрямки його досліджень у сфері якості поверхневих вод та управління водними ресурсами. Детально викладено бібліографію вченого за рубрикацією. Матеріал ілюстровано фотографіями та фотокопіями документів. Книгу присвячено до 65-річчя з дня народження вченого.

The book covers the pages of the creative biography, scientific and pedagogical activities of Valentyn Khilchevskyi - professor hydrologist-hydrochemist, the head of the chair of hydrology and hydroecology Taras Shevchenko National University of Kyiv (Ukraine). The main directions of his research in the field of surface water quality and water resources management are described. A detailed bibliography of the scientist is given in the headings. The material is illustrated with photographs and photocopies of documents. The book is dedicated to the 65th anniversary of the birth of the scientist.
Ukrainian hydrologist-hydrochemist Valentyn Khilchevskyi
Keywords: гідролог-гідрохімік