Психологія вищої школи - Мудрак, Ігор Аркадійович (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
При оволодінні змістом програми навчальної дисципліни студенти повинні набути вмінь вирішувати психологічні проблеми й завдання та оволодіти головними компетенціями для забезпечення ефективної професійної діяльності. До кінця навчання студенти будуть компетентними у таких питаннях: психологічній структурі і компонентах діяльності студентів і викладачів; закономірностях і властивостях пізнавальних емоційно-вольових процесів; вікових особливостях розвитку студентів; структурі і розвитку особистості та її індивідуальних особливостях; основних механізмах ефективного спілкування; психологічних основах формування у студентів професійних знань та навичок, соціально-психологічних процесах у студентських групах психологічних проблемах закладу вищої освіти як соціальної організації, психологічних факторах педагогічної та наукової діяльності викладачів та їхньої успішної кар`єри теорії сучасної психології, що дають можливість розробляти і впроваджувати ефективні методики викладання.
Keywords: вища школа; дослідження у вищій школі; педагогічний процес; педагогічне спілкування