Соціальна профілактика девіантної поведінки підлітків - Сушик, Наталія Степанівна; Sushyk, Nataliia S. (Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, 2018)
У статті визначено сутність і класифікації девіантної поведінки підлітків. Обґрунтовано актуальність, практичну значущість, види, мету, завдання, принципи, форми, методи, вимоги до програми соціальної профілактики девіантної поведінки підлітків. Розроблено практичні рекомендації для соціальних працівників і соціальних педагогів із метою підвищення ефективності соціальної профілактики девіантної поведінки підлітків.This article defines essence and classification of deviant behaviour of teenagers, describes relavanse, practical implementation, essence, types, purpose, tasks, principals, forms, methods, requirements for development of the program for social prevention of deviant behaviour of teenagers. Article works out practical recommendations for social workers in purpose of inclining the effectiveness of social prophylactic of deviant behaviour of teenagers.
Keywords: девіантна поведінка; агресивна поведінка; адиктивна поведінка; делінквентна поведінка; конфліктна поведінка; суїцидальна поведінка підлітків; соціальна профілак- тика девіантної поведінки підлітків; deviant behaviour; aggressive behaviour; addictive behaviour; immoral behaviour,; delinquent behaviour,; conflict behaviour; suicidal behavior of teenagers,; social prophylactic of deviant behaviour of teenagers