Моніторинг державного боргу України в умовах військового стану. - Ткачук, Наталія Василівна; Стащук, Олена Володимирівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
У статті охарактеризовано необхідність проведення моніторингу державного боргу України, зокрема, в умовах військового стану. Проведено аналіз поточного стану зовнішнього та внутрішнього державного боргу України. Проаналізовано прогнозні платежі щодо обслуговування та погашення державного боргу України у 2021–2030 рр. Узагальнено основні напрямки управління державним боргом України, із урахуванням ризиків боргової політики та напрямів їх оптимізації в умовах сьогодення. Визначено основні пропозиції щодо зменшення витрат бюджету на обслуговування державного боргу в Україні.
Keywords: державний борг; моніторинг; державний бюджет; дефіцит; боргова політика; 336.276.4