Архетипний аналіз художнього тексту : спроба ідентифікації Самості - Кошелюк (Бідюк), Олена Василівна; Kosheliuk (Bidiuk), O. V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
У статті зроблено спробу дослідити можливості психоаналітичного підходу та його значення у сучасній літературознавчій науці. Особлива увага зосереджена на архетипному аналізові образних елементів художнього тексту. Авторка намагалась показати реалізацію архетипу самості у творчості Ліни Костенко. The article is devoted to the facilities of the psychoanalytical method and also its meaning for modern literary science. The main attention is on the archetype analysis of images in literary text. The author tries to understand how the archetype of selfness in Lina Kostenko’s productiveness transforms into.
The Archepyte Analysis Of Literary Text: Way Of Identification Selfness
Keywords: психоаналіз; psychoanalysis; архетипний аналіз; архетип; колективне несвідоме; самість; archetype analysis; archetype; collective unconscious; selfness