Європейський досвід сталого розвитку паливно-енергетичного комплексу - Пшибельський, Володимир (Луцьк: Вежа-Друк, 2024)
Європейський досвід сталого розвитку паливно-енергетичного комплексу є взірцем для багатьох країн світу. Європа була першою у впровадженні політики та заходів для забезпечення того, щоб її енергетичний сектор залишався стійким, екологічно чистим та економічно життєздатним. У 2008 році ЄС розпочав реалізацію політики перетворення регіону на економіку з низьким рівнем викидів вуглецевого газу. Хоча досягнення цієї мети уповільнила світова економічна криза та інші чинники, нова Єврокомісія, яка розпочала роботу у 2019 році, рішуче приступила до втілення Європейського Зеленого Курсу, визначивши його одним із своїх основних пріоритетів.
Keywords: сталий розвиток; паливно-енергетичний комплекс; Європейський Зелений Курс; енергоефективність; 620.9:330.15(4)