Мораль і право: проблеми співвідношення - Крисюк, Юрій Петрович; Krysyuk, Yu. (Ужгородський національний університет, 2012)
Статтю присвячено аналізу взаємовпливів та взаємозв’язків між мораллю і правом як основними регуляторами життєдіяльності особистості, соціуму й держави з точки зору теорії справедливості та вільного вибору людини, поєднаного з необхідністю забезпечити соціальний порядок і правопорядок. This article analyzes the interaction and the relationship between morality and law as key regulators of life the individual, society and the state from the point of view of justice and the free choice of the individual, as they relate to the need to ensure social order and the rule of law.
Morality and law: the problem of correlation
Keywords: мораль; право; справедливість; вільний вибір людини; соціальний порядок; правопорядок; morality; law; justice; free choice of the individual; the social order; legal order