Поведінкові та діяльнісні аспекти мовленнєвої комунікації - Щербатюк, Б. А.; Shcerbatyuk, B. A. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
У статті розглянуто мовленнєві комунікативні дії у двох ракурсах: як елементи соціальної поведінки та як системні компоненти спільної діяльності людей. Проаналізовано залежність практичної ефективності соціальної взаємодії від досягнення комунікативних цілей суб’єктів мовленнєвого спілкування. Дослдіжено комунікативні аспекти соціальної адаптації та інтеграції. The article deals with verbal communication action from two perspectives: as elements of social behavior and how system components work together people. The dependence of the practical effectiveness of social interaction on the achievement of communicative goals the subjects of verbal communication. We consider the communicative aspects of social adaptation and integration.
Behavioral and Activity Aspects of Verbal Communication
Keywords: комунікативний акт; комунікативна дія; мовленнєва поведінка; етос; спільна діяльність; інтеграція; адаптація; communicative act; communicative action; verbal behavior; ethos; collaboration; integration; adaptation