Методичні рекомендації для лабораторних занять з токсикологічної та судової хімії (Модуль 1) - Кучер, Михайло Михайлович; Сметаніна, Катерина Іванівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Модуль 1 структурований у 2 змістових модулі, що передбачає вивчення 10 основних тем освітнього компоненту «Токсикологічна та судова хімія». Змістовий модуль 1 розглядає питання: основи токсикологічної хімії та хіміко-токсикологічного аналізу; основні закономірності поведінки отруйних речовин в організмі; складання плану судово-токсикологічного дослідження; токсикологічна характеристика та методи хіміко-токсикологічного аналізу групи отруйних речовин, які ізолюються з біологічного матеріалу настоюванням досліджуваних об’єктів водою (мінеральні кислоти, луги та їх солі) та отрут, які ізолюються з біологічного матеріалу дистиляцією з водяною парою (леткі речовини); особливості проведення газохроматографічного дослідження в токсикологічній та судовій хімії. Змістовий модуль 2 акцентує увагу на розгляді: токсикологічна характеристика та методи хіміко-токсикологічного аналізу групи отруйних речовин, які ізолюються з біологічного матеріалу мінералізацією (метали); дослідження на вміст отруйних сполук. Вказані методичні рекомендації дозволяють покращити освітній процес, опанувати навичками з токсикологічного аналізу. Використовуються на лабораторних заняттях за вказаною освітньою компонентою. Для студентів ІУ курсу спеціальності 226 «Фармація, промислова фармація».
модуль 1 - токсикологічна хімія
Keywords: токсикологічна та судова хімія; фармація; 615.9:54(072)