Роль рухливих ігор в удосконаленні навчально-тренувального процесу юних метальників молота на початковому етапі багаторічної підготовки - Черкашин, Р.; Cherkashyn, R. (Східноєвропейський національний університет ім.Лесі Українки, 2012)
У статті надано результати експерименту, присвяченого вивченню та ефективності застосування ігрового методу для розвитку координаційних здібностей у дітей 13–15 років, які займаються метанням моло-та. На основі отриманих результатів можна зробити висновок, що зростання показників координаційних здібностей позитивно вплинуло на засвоєння техніки метання молота. У дівчат експериментальної групи показники покращилися на 28,97 %, відносно початку експерименту. У хлопців цей показний склав 19,95 %. Висновки дослідження дають змогу сформувати рекомендації тренерам з легкої атлетики, які спеціалізуються у метанні молота, для проведення навчально-тренувальних занять з юними метальниками The article presents the results of experimental work devoted to study of effectiveness of applying of game method for training of coordination abilities among 13-15 specialized in hammer throwing. On the basis of received results we may make a conclusion that raising of indices of coordination abilities positively affected mastering of hammer throwing technic. Girls of the experimental group improved their performance in comparison with the beginning of the experiment on 28.97%, boys 19.95%. Conclusions of the study give us an opportunity to provide practical guidance in athletics coaches who specialize in throwing the hammer, for educational and training sessions with young hammer throwers.
Role of Motive Games in Improving of Study-Training Process of yYoung Hammer Throwers in Early Years of Preparation
Keywords: метання молота; ігровий метод; рухливі ігри; навчально-тренувальний процес; фізична підготовленість; hammer throw; game method; outdoor games; training process; physical fitness