Порівняльна характеристика показників фізичного розвитку школярів міської та аграрної зон - Трофим’як, Юрій; Швайко, Світлана; Дмитроца, Олена; Shvayko, Svitlana; Dmytrotsa, Olena; Trofymiak, Yrii (Східноєвропейський Національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Вивчено особливості фізичного здоров’я школярів старшого шкільного віку, що проживають у міській та аграрній зонах. У результаті дослідження встановлено, що показники фізичного розвитку обстежуваних 15, 16 та 17 років відповідають середньому рівню; низький рівень фізичного здоров’я характерний для хлопців міської зони. Школярі 16-ти років характеризувались найвищою часткою осіб з високим рівнем фізичного здоров’я; ця особливість переважно проявляється в обстежуваних осіб аграрної зони. Studied the physical health features of senior school age pupils living in urban and agricultural areas. The study found that physical development indices of examined 15, 16 and 17 years correspond the average level; poor physical health is typical for urban area boys. 16 years pupils were characterized by the highest level of physical health; this feature is more evident for agricultural zone.
Comparative Characteristic of Physical Development Indices of Pupils Than Live in Urban and Agricultural Areas.
Keywords: фізичний розвиток; старший шкільний вік; антропометричний показник; місце проживання; physical development; senior school age; anthropometric characteristics; location