Компетентнісний підхід до професійної підготовки вчителя фізичної культури - Іваній, Ігор; Ivaniy, Ihor (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті здійснено науково-педагогічний аналіз проблеми компетентнісного підходу до професійної підготовки вчителя фізичної культури. Визначено місце ключових і професійних компетенцій у системі вимог до випускника, розглянуто розроблену методичну систему професійної підготовки майбутніх учителів фізичної культури та досліджено основні її складники. У контексті майбутньої професійної діяльності схарактеризовано структурно-функціональну модель компетентнісно-орієнтованої підготовки вчителя фізичної культури, яка включає взаємопов’язані блоки: управлінський, змістовий, процесуальний, результативний. The article presents scientific-pedagogical analysis of the problem of competence approach to professional preparation of a physical culture teacher. It was defined the place of key and professional competences in the system of demands for a graduating student, there were also examined its main constituent parts. In the context of future professional activity it was characterized a structural and functional model of competence-oriented preparation of a physical culture teacher that includes the following interconnected blocks as managerial, meaningful, procedural, effective.
Competence Approach to Professional Preparation of Physical Culture Teacher
Keywords: професійна підготовка; вчитель фізичної культури; компетентнісний підхід; професійна компетентність; методична система; структурно-функціональна модель; студенти; professional preparation; physical culture teacher; competence approach; professional competence; methodological system; structural-functional model; students