Психологія тілесності: теорія і практика - Козак, Галина Анатоліївна; Магдисюк, Людмила Іванівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Навчально-методичний посібник «Психологія тілесності: теорія та практика» є комплексним виданням, що охоплює ключові аспекти вивчення тілесності в психології, включаючи теоретичні засади та практичні методики. У посібнику розглядаються основні концепції тілесності, різноманітні підходи до роботи з тілом у психології, а також запропоновано вправи та техніки для практичного використання. Особливу увагу приділено тілесно-орієнтованим методам психотерапії, що дозволяють працювати з емоційними травмами, психосоматичними розладами та розвитком самосвідомості клієнтів. Навчально-методичний посібник рекомендований студентам факультету психології спеціальностей «Психологія» та «Практична психологія» кваліфікаційного рівня «Бакалавр», або виступати інструментом саморозвитку та професійного вдосконалення психологів.
Keywords: структура тілесності; психологічний онтогенез тілесності; характерологічний аналіз В. Райха; рольфінг; структурування Джудіт Астон; функціональні підходи в роботі з тілом; танцювальна психотерапія; біоенергетичний аналіз Олександра Лоуена; метод Фредеріка Матіаса Александера; індійські та тайські методи роботи з тілом; 159.923.31:612.821(075.8)