Соціальне консультування в умовах територіальної громади - Лов’ян, Анастасія Сергіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Метою роботи є визначення теоретичних засад та обґрунтування рекомендацій щодо підвищення ефективності соціального консультування. Об’єктом дослідження є соціальне консультування.Предметом дослідження є зміст, форми і методи соціального консультування. Розглянуто сутність, складові, проблеми, нормативно-правове забезпечення та зарубіжний досвід соціального консультування; досліджено особливості соціального консультування в Україні; проаналізовано специфіку соціального консультування в Луцькій міській територіальній громаді; сформовано власне розуміння поняття соціальне консультування, розроблено напрями вдосконалення соціального консультування в умовах територіальної громади.
Keywords: соціальне консультування; територіальна громада; соціальний захист; соціальне забезпечення