Соціальне здоров’я як засіб визначення життєвих орієнтацій особистості - Томчук, Б. П.; Tomchuk, B. P. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
На основі узагальнення теоретико-емпіричних досліджень проаналізовоно взаємозв’язок соціального здоров’я та життєвих орієнтацій особистості. Особливу увагу приділено ролі факторів, що є детермінантами соціального здоров’я. Охарактеризовано процес засвоєння життєвих цінностей і їх перетворення в змістовні елементи ціннісних уявлень особистості. Висвітлено вплив життєвих орієнтацій на якість соціального здоров’я. Описано особливості формування ціннісних орієнтацій особистості. The relationships between social health and personality’s life orientations on the basis of generalization of theoretical and empirical researches are analyzed. Special attention is paid to the role of factors which appear as social health determinants. The process of life values mastering and their transformation into substantial elements of personality’s value conceptions are characterized. Life orientations influence upon social life quality is highlighted. Peculiarities of forming of personality’s value orientations are described.
Social Health as a Means of Defining Personality’s Life Orientations
Keywords: соціальне здоров’я; життєві орієнтації; social health; life orientations