Методика викладання психології у закладах вищої освіти - Іванашко, Оксана Євгенівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
До програми курсу «Методика викладання психології у закладах вищої освіти» входять розділи, що дозволять узагальнити теоретичні та практичні знання з методики викладання психології у освітніх навчальних закладах і є результатом теоретичних узагальнень минулих і сьогоднішніх наукових досягнень психології навчання, методики навчання і практики педагогічної діяльності. Зміст методики викладання психології передбачає з’ясування основних тенденцій у викладанні різних дисциплін, що дозволило б мінімізувати інтелектуальні та фізичні затрати для досягнення максимального результату. Водночас, проводиться ретроспектива на традиції вивчення психології у загальноосвітніх школах та задаються нові параметри організації навчання з метою формування ключових компетентностей особистості в умовах закладу вищої освіти.
Keywords: методика викладання; дидактика; методи активізації навчання