Особливості семантичного протиставлення дієслів-синонімів, які позначають дію - Єфремова, Наталія Володимирівна; Yefremova, N. V. (Волин. держ. ун-т ім. Лесі Українки, 2002)
У статті зроблено спробу виявити залежність семантичного протиставлення, характеру диференційних ознак, що лежать у його основі, їх місця в структурі лексичного значення від поняттєво-синонімічної зони, до якої входять дієслова-синоніми, що позначають дію. The prime aim of this article lies in revealing the interdependence between the characteristics of distinctive features involved in describing the points of difference in the synonymic series of English verbs denoting action and the conceptual synonymic zone these verbs belong to.
The Semantic Oppositive Features of English Verbal Synonyms Denoting Action
Keywords: дієслова-синоніми; verbal synonyms; синонімічний ряд; synonymic series; семантичне протиставлення; semantic opposition; диференційна ознака; distinctive feature; семантичний компонент; semantic component