Психологія екстремальності та психопрофілактика психічної травми й суїцидальних намірів - Магдисюк, Людмила Іванівна; Федоренко, Раїса Петрівна; Мельник, Антон Петрович; Хлівна, Олександра Миколаївна; Дучимінська, Тамара Іванівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Запропоноване видання є відповіддю на запит практичних психологів, студентів психологічних факультетів і роботодавців щодо ключових аспектів організації системи психологічної допомоги населенню в неймовірно складних стресогенних, часто критичних ситуаціях сучасного суспільного життя. Наш задум передбачав підбір матеріалів як теоретичного, так і практичного спрямування з урахуванням змісту викладання суміжних психологічних дисциплін. Метою навчально-методичного посібника є розкриття понятійного апарату кризової психології, її основних методологічних та технологічних позицій.
Keywords: кризова психологія; соціально-психологічні фактори мотивації суїцидальної поведінки; внутрішні і зовнішні форми суїцидальної поведінки; суїцидальність різних груп населення; психодіагностичний практикум; 159.97:179.7(075.8)