Науково-теоретичні підходи естетизації навчально-виховного процесу в загальноосвітній школі-інтернаті - Чихурський, Анатолій Сергійович; Chykhurskyi, Anatolii S. (Центр міжнародного наукового співробітництва, видавництво "ТК Меганом ", 2017)
Обгрунтовано основні науково-теоретичні підходи естетизації навчально-виховного процесу в загальноосвітній школі-інтернаті. Встановлено, що для розкриття окресленої проблематики найсуттєвішими є гуманістичний, культурологічний та соціально - педагогічний підходи, а також означено місце і роль цих підходів основними аспектами: з одного боку, його естетично-мистецьким змістом, з іншого - специфікою соціалізаційних процесів. Відсутність єдиної концептуальної ідеї таких досліджень, з одного боку, спричинює роз-митість методологічних основ кожного окремого дослідження, проте з іншого – стимулює дослідника до пошуку власної методологічної парадигми з урахуванням ключових понять і завдань, окреслених перед ним. Substantiates the basic scientific and theoretical approaches aesthetization educational process in secondary boarding school. It has been established that the disclosure of these issues are essential humanistic, cultural and socio-pedagogical approaches and noted the place and role of these approaches the main aspects: on the one hand, his aesthetic and artistic content, on the other - the specifics sotsializatsiynih processes. The absence of a unified conceptual idea of such research, on the one hand, causes blurring of methodological bases of each individual study, but on the other - encourages researchers to seek its own methodological paradigm based on the key concepts and tasks defined in front of him.
Scientific-theoretical approaches aesthetization educational process in secondary boarding school
Keywords: естетизація; навчально-виховний процес; педагогічна наука; загальноосвітня школа-інтернат; науково - теоретичні підходи; aestheticization; the educational process; pedagogical science; a boarding school; scientific-theoretical approaches