Современный подход природно-туристического зонирования Белорусского Полесья - Демянчик, В. Т.; Демянчик, В. Т.; Demjanchik, V. T. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2012)
Рассматривается оригинальный подход экотуристического зонирования территории на примере семи административных районов Брестской и Гомельской областей Беларуси в центральной части Белорусского Полесья. Обосновано выделение локальных туристических ареалов. Приводится перечень приоритетных туристических ареалов. Розглянуто оригінальний підхід екотуристичного зонування території на прикладі семи адміністративних районів Брестської та Гомельської областей у центральній частині Білоруського Полісся. Обґрунтовано виділення локальних туристичних ареалів. Наводиться перелік пріоритетних туристичних ареалів. The original approach of ecotourism territory zonings on an example of 7 administrative regions of the Brest and Gomel areas of Belarus in the central part of the Belarus Polesye is considered. Allocation of local tourist areas is proved. The list of priority tourist areas is resulted.
Сучасний підхід природно-туристичного зонування Білоруського Полісся
The Modern Approach is Natural and Tourist Zoning Belarusian Polesie
Работа выполнена в ПАЭИ НАН Беларуси
Keywords: экотуризм; Белорусское Полесье; туристическое зонирование; локальный туристический ареал; екотуризм; Білоруське Полісся; туристичне зонування; локальний туристичний ареал; ecotourism; Belarusian Woodlands; travel zoning; local tourist area