Антиномія "російське" - " німецьке" в контексті інтерпретації оповідання В. Набокова "Хмара, озеро, вежа" - Астрахан, Наталія; Astrakhan, Natali (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
У статті імагологічно значуща опозиція «російське» – «німецьке» розгля- дається в контексті інтерпретації оповідання В. Набокова «Хмара, озеро, вежа». Теоретичне обґрунтування побудови інтерпретаційної моделі літературного твору перевіряється практикою інтерпретації, в процесі якої виявляються кордони узгодженості цієї опозиції з характеристиками художнього цілого та рівнями його текстуальної реалізації. The article considers the image significant opposition “the Russian” – “the German” in the context of interpretation of V. Nabokov’s story “Cloud, Lake, Veta”. The theoretical substantiation of interpretation model construction is checked up by interpretation practice in the process of with the limits of coordination of this opposition with the characteristics of the artistic whole together with the levels of its textual organization are revealed.
The Antinomy of «the Russian» – «the German» in the Context of Interpretation of the V. Nabokov’s Story «Cloud, Lake, Veta».
Keywords: «російське» – «німецьке»; художній текст; літе- ратурний твір; інтерпретація; інтерпретаційна модель; antinomy «the Russian» – «the German»; text of art; literary work; interpretation; interpretation model