Фізична терапія при травматичних ушкодженнях шийного відділу хребта у юнаків та дівчат 18-19 років - Грейда, Наталія; Первов, Валерій (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2020)
На початку експерименту досліджувані відзначали хворобливе відчуття в області серця, важкість, незначний біль та задишку. Після проведеної реабілітаційної програми болі зникли, дихання нормалізувалося, загальне самопочуття покращилось. Результати дослідження дають змогу стверджувати про ефективність розробленої програми фізичної терапії при травматичних ушкодженнях шийного відділу хребта.
Keywords: Фізична терапія; травматичне ушкодження хребта