Спогади мандрівників XV – початку XX cт. - джерело до вивчення міста Кременця Memories of Travelers from 15 till Beginning of 20 Century – the Source to Examination Kremenec City - Яцечко-Блаженко, Тетяна Володимирівна (My University, 2010)
У статті проаналізовано спогади окремих мандрівників, які відвідали Кременець в XV – першій половині ХХ століття. Виявлено нову цікаву інформацію про розвиток міста. Показано стан збереження головних будівель міста, зокрема Кременецького замку, спираючись на свідчення мандрівників.In the article memories of separated travelers who visited Kremenec in XV-XX century were analyzed. Discovered new interesting information about city evolution. The sustaining condition of city main buildings such as Kremenec castle was presented on the base of travelers evidents.
Keywords: місто; князь; замок; площа; city; prince; church; street