Інтерактивні методи навчання та їх використання на уроках інтегрованого курсу «Здоров’я, безпека та добробут» - Дячук, Вікторія Валеріївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Інтерактивні методи навчання – це такі підходи до освіти, які активно залучають учнів до навчального процесу, сприяють глибокому засвоєнню матеріалу, а також збільшенню зацікавленості та мотивації учнів. Вони досить поширені на уроках, оскільки їх можна використовувати на різних етапах, а головна ідея полягає в тому, щоб створити навчальне середовище, де учні можуть активно взаємодіяти один з одним і вчителем. Цей підхід допомагає підготувати учнів до вимог сучасного освітнього середовища, де співпраця, критичне мислення та активна участь стають ключовими компетенціями. У першому розділі проаналізовано сутність соціальної і здоров’язбережувальної освітньої галузі, розглянуто нормативні документи та структуру модельних програм, а також проаналізовано літературні джерела та методи і прийоми роботи на уроці. Другий розділ містить характеристику матеріалів та методів дослідження, а також положення методик та їх умови. Третій розділ містить в собі критеріальну оцінку засвоєння учнями наукових понять за допомогою інтерактивних технологій, а також аналіз ефективності впровадження інтерактивних методів під час вивчення інтегрованого курсу «Здоров᾿я, безпека та добробут» в КЗ «Гімназія села Ласків». Розглянуто шляхи покращення інтерактивних методів навчання шляхом використання цифрових технологій. Робота виконана на 79 сторінках машинописного тексту, вміщає у собі 6 таблиць. Загальні висновки з проведених досліджень наведені вкінці роботи, перед списком використаної літератури (56 джерела).
Keywords: інтерактивні методи навчання; методика; мотивація; технології